Skip to main content
Om Woodcon

Familjeägt med fokus på utveckling

Woodcon är ett familjeägt företag med starkt fokus på ständig utveckling inom industriellt byggande. I Hamneda, mitt i de Småländska skogarna, hittar du våra produktionsanläggningar. Totalt 8000 m² produktionsyta.

Vi tillverkar moduler för alla ändamål, till såväl permanenta som tillfälliga byggnader – helt efter dina önskemål. Vår flexibla produktionsprocess gör att vi har väldigt få begränsningar på utförandet. Och vår erfarna personalstyrka ger oss en bred kompetens som omfattar alla hantverksområden så som el, VVS, målning, mattläggning och så vidare. Det gör att vi kan leverera komplett inredda moduler, redo att placeras på önskad plats och monteras ihop.

Närheten till E4:an gör att vi har nära till alla storstadsregioner i södra Sverige och Danmark. (Malmö ca 2 timmar, Köpenhamn ca 3 timmar och Stockholm ca 4 timmar). I våra anläggningar tillverkar vi omkring 1.000 moduler per år, vilket motsvarar ca 30.000 m² fullt utrustad lokal för användning som exempelvis bostad, skola eller kontor.


Historia

Företaget startade i mitten av 1970-talet. Då med tillverkning av byggelement som takstolar samt vägg- tak- och golvblock för både svensk marknad och för export. Sedan början av 1980-talet har verksamheten varit inriktad på tillverkning av olika typer av husmoduler. 2012 investerade vi i ytterligare en anläggning i Hamneda och ökade därmed avsevärt vår lokalyta och kapacitet.

Nytt byggprojekt?

Behöver du en partner till ditt nästa byggprojekt? Hör av dig så bokar vi ett möte och visar hur vi kan hjälpa dig med en effektiv produktionsprocess. Vi kan tillverka moduler för alla ändamål, såväl permanenta som tillfälliga byggnader – allt efter dina önskemål.